Duurzaam eten op de kaart
- 13 juni 2013
De Puur Restaurant Week is inmiddels geweest. Bijna 40 restaurants deden hier aan mee en serveerden een eerlijk en duurzaam menu.
Met de GROW-campagne vraagt Oxfam aandacht voor genoeg eten voor iedereen. Foto:Oxfam Novib |
Eerlijke producten
De Puur Restaurant Week moet restaurants en gasten stimuleren meer eerlijke producten te gebruiken in de horeca. Daarom stonden pure en vooral vegetarische menu’s centraal. Zo bereidde bijvoorbeeld de Veldkeuken in Culemborg, winnaar van de titel ‘Puurste restaurant van Nederland 2013’, een vegetarisch menu met veel streekproducten.
GROW
De voedselproductie put de aarde uit. Het huidige voedselsysteem moet veranderen. We moeten eerlijk en duurzaam verbouwen en consumeren. Met onze GROW-campagne komen mensen wereldwijd in actie om duurzaam voedsel op de kaart te zetten. Daarom steunen we de Puur Restaurant Week.
Bron: Oxfam Novib, 13 juni 2013