Pakistan: natuurramp
Overstromingen en extreme droogte
Pakistan is extreem kwetsbaar voor klimaatverandering. Het land kampt al jaren met grote overstromingen en perioden van extreme droogte. Ook heeft het land te maken met binnenlandse conflicten, grote werkloosheid en inflatie. Deze optelsom zorgt ervoor dat de prijzen van voedsel omhoog schieten. Miljoenen mensen leven in armoede. Geld voor onderwijs en gezondheidszorg is er vaak niet.
Een ander probleem is het geweld tegen vrouwen. 80% van de Pakistaanse vrouwen heeft te maken met huiselijk geweld. Meisjes trouwen op jonge leeftijd. De meeste vrouwen zijn voor hun achttiende getrouwd. Seksuele voorlichting is een taboe in Pakistan. Veel jongeren staan erbij en kijken ernaar als belangrijke beslissingen voor hen worden genomen, zoals met wie je trouwt en wanneer en hoeveel kinderen je wilt krijgen.
Zo helpen wij
We zorgen ervoor dat mensen weer in staat zijn het heft in eigen hand te nemen. In Pakistan doen we dat door te werken aan voedselzekerheid en het weerbaar maken van vrouwen en jongeren.
- Slachtoffers van natuurrampen en vluchtelingen krijgen noodhulp, zoals schoon drinkwater, voedsel en onderdak.
- We steunen boeren in de strijd tegen droogte. Onze partners zorgen voor nieuwe irrigatiesystemen en helpen de productie van de landbouw te verbeteren.
- We leren jongeren hun rechten kennen, in het openbaar spreken en leiding geven. Met theater, muziek en zelfs een nationale soap laten jongeren hun ambities en behoeften zien.
- Met lesmateriaal maken we seksualiteit bespreekbaar onder jongeren en volwassen. Op die manier om onder meer seksueel misbruik binnen het huwelijk aan de kaak te stellen. De jongeren van ‘My rights, My voice’ voeren landelijke voorlichtingscampagnes.
Nieuwsberichten Pakistan
-
22 januari 2024 BlogRukhsana’s katoenplantage bloeit weer dankzij klimaatbestendig microkrediet
Overstromingen, cyclonen, bosbranden… natuurrampen beheersen het nieuws. Dit wordt alleen maar erger door de opwarming van de aarde. Maar wie zijn de mensen achter de headlines, die dagelijks de gevolgen merken van klimaatverandering? En hoe gaan zij daarmee om? We nemen een kijkje bij katoenboer Rukhsana (43) uit Pakistan. In 2020 werd zij, en miljoenen andere Pakistanen, opgeschrikt door gigantische overstromingen. Oogst weg, boerderij kapot... toch bloeit Rukshana’s bedrijf inmiddels weer als nooit tevoren. Hoe? Dankzij een nieuwe vorm van microkrediet, die óók rekening houdt met klimaatrampen.
Lees meer
-
1 september 2022 NieuwsPakistan: aan de frontlinie van de klimaatcrisis
De zware overstromingen in Pakistan hebben al meer dan duizend mensenlevens geëist. Ruim 33 miljoen Pakistanen zijn inmiddels op de vlucht voor de hevigste regenval in jaren. Huizen, wegen, bruggen en gewassen zijn meegesleurd in de vloed. Een derde van het land staat onder water. Internationale support is zeer dringend nodig.
Lees meer
-
28 juli 2021 BlogWaarom deze queer activist niet meeloopt tijdens de Pride Walk
De non-binaire activist LA.MIMI (24) uit Pakistan komt op voor de rechten van de LHBTIQ+-gemeenschap. Met kunst, op sociale media, door te praten met familie. Maar je zult hen niet snel tijdens een Pride Walk zien. Lees hier waarom niet, en waarom wij juist wél meelopen - ook namens LA.MIMI.
Lees meer
-
20 augustus 2020 BlogVan uitdaging naar kans: zo zien deze jongeren de toekomst van werk
Je baan verliezen in coronatijd is lastig in Nederland, maar nog moeilijker in landen waar werk schaars is en veel mensen dagloner zijn. Thuis zitten betekent dan geen brood op de plank. Vooral jongeren hebben te lijden onder de gevolgen: zij zijn 3 keer vaker werkloos dan volwassenen en dit neemt alleen maar toe. We spraken met jongeren uit verschillende landen over hoe zij hun toekomst zien en hoe we het tij kunnen keren.
Lees meer