Tijdlijn keyword
Meer over Bangladesh
-
Leven naast het water in Bangladesh en NepalIn Nederland weten we: water is zowel vriend als vijand. Dit geldt ook in Nepal (waar veel rivieren ontspringen in de Himalaya) en Bangladesh (een plat en erg waterrijk land). De waterdreiging neemt alleen maar toe door klimaatverandering. Toch weten de mensen in Zuid-Azië zich aan te passen aan de rivier, mede dankzij een project van Oxfam Novib. Reis met ons mee naar het stroomgebied van enkele van de grootste rivieren ter wereld.
-
Jong en ondernemer: zo strijdt Pabon in Bangladesh tegen de gevolgen van de coronacrisisNu een nieuwe lockdown is ingegaan moeten Nederlandse ondernemers zich opnieuw schrap zetten voor een zware, onzekere tijd. Ook in Bangladesh moeten worden jonge ondernemers keihard geraakt door de coronacrisis. Veel van hen moesten hun bedrijf sluiten vanwege de lockdown, maar overheidssteun is lastig te krijgen. Ondernemer Pabon Sarkar (25) vertelt over zijn strijd.
-
Van uitdaging naar kans: zo zien deze jongeren de toekomst van werkJe baan verliezen in coronatijd is lastig in Nederland, maar nog moeilijker in landen waar werk schaars is en veel mensen dagloner zijn. Thuis zitten betekent dan geen brood op de plank. Vooral jongeren hebben te lijden onder de gevolgen: zij zijn 3 keer vaker werkloos dan volwassenen en dit neemt alleen maar toe. We spraken met jongeren uit verschillende landen over hoe zij hun toekomst zien en hoe we het tij kunnen keren.
-
Wat zijn de vijf belangrijkste lessen die ik leerde als humanitair hulpverlener?Iffat Tahmid Fatema deelt de vijf belangrijkste lessen die zij leerde als humanitair hulpverlener van Oxfam in onze Rohingya-vluchtelingenkamp in Bangladesh. Zij kwam bij Oxfam werken op het hoogtepunt van de noodtoestand toen de Rohingya-vluchtelingen elke dag in grote aantallen aankwamen.
-
'Hun veerkracht is ontroerend'Meer dan een jaar geleden kwam een gigantische vluchtelingenstroom op gang. Ruim 700.000 Rohingya vluchtten naar Bangladesh. Onze collega Dirk Jan Jalvingh zag er hoe meisjes en vrouwen worstelen met hun veiligheid.
-
Hoe Bengalese jongeren de politiek beïnvloedenHoe kun je politici overtuigen om meer te doen voor jongeren? Met overtuigende verhalen, bedachten de jongeren van Empower Youth for Work in Bangladesh. Niet de minsten kwamen luisteren naar hun pleidooi.
-
Hoe gaat het met de Rohingya?Honderdduizenden Rohingya vluchtten voor het geweld uit Myanmar. Maar hoe gaat het nu (oktober 2017) met de Rohingya? Humanitair beleidsadviseur Elselijn vertelt er meer over.
-
De Rohingya-crisis in beeldAl bijna een miljoen Rohingya zijn vanuit Myanmar naar Bangladesh gevlucht. Er is een gebrek aan water, onderdak, eten en sanitair. De Rohingya-vluchtelingencrisis in beeld.
-
Waarom horen we niets over Bangladesh?De overstromingen in Houston, orkaan Irma en de daaropvolgende stormen halen allemaal het acht uur journaal. Maar over Bangladesh, India en Nepal blijft het angstvallig stil. Waarom?
-
Belasting-hokus-pokus in BangladeshBangladesh wordt geteisterd door armoede. Slechts een handjevol mensen profiteert van de groeiende economie die wordt gevoed door de komst van multinationals. De overheid biedt hen flinke belastingvoordelen om hen in het land te houden.