Tijdlijn keyword
Meer over Jongeren
-
Stemmen van verandering: 3 jonge activisten over hun strijd voor gelijkheidHet is soms moeilijk om strijdbaar te blijven in een wereld waarin ongelijkheid zo’n hardnekkig probleem is. Maar dan ontmoet je jongeren zoals Ahmed, Jip en Irakli. Laat je inspireren door hun unieke verhalen, hun kracht en hun aanstekelijke activisme in de strijd voor gelijkheid.
-
Ugandese jongeren eisen verandering met hun kunstKunst is niet alleen mooi, het is ook een vorm van zelfexpressie of zelfs activisme. Dit laatste noemen we artivisme. Van films tot literatuur en schilderijen: op een laagdrempelige manier stellen ze maatschappelijke problemen aan de kaak. Ons programma ‘Stories 4 Change’ brengt jonge creatievelingen uit Uganda, Zuid-Afrika, Bangladesh, Cambodja en de Filipijnen samen. Zij leren om hun verhalen om te zetten in prosa, podcasts, foto's of kunst. Zodat hun landgenoten én de rest van de wereld ook ermee kan kennismaken. We nemen een kijkje bij het project in Uganda.
-
Waarom deze queer activist niet meeloopt tijdens de Pride WalkDe non-binaire activist LA.MIMI (24) uit Pakistan komt op voor de rechten van de LHBTIQ+-gemeenschap. Met kunst, op sociale media, door te praten met familie. Maar je zult hen niet snel tijdens een Pride Walk zien. Lees hier waarom niet, en waarom wij juist wél meelopen - ook namens LA.MIMI.
-
Waarom de coronacrisis meer kindhuwelijken veroorzaakt – en hoe wij daartegen strijdenKindhuwelijken en corona, wat hebben die met elkaar te maken? Helaas meer dan je denkt. Door de coronacrisis kampen miljoenen gezinnen met armoede. Veel ouders zien geen andere oplossing dan hun dochters eerder uit te huwelijken. Dat lot dreigde ook voor Maria, Uzma en Saba.
-
Van uitdaging naar kans: zo zien deze jongeren de toekomst van werkJe baan verliezen in coronatijd is lastig in Nederland, maar nog moeilijker in landen waar werk schaars is en veel mensen dagloner zijn. Thuis zitten betekent dan geen brood op de plank. Vooral jongeren hebben te lijden onder de gevolgen: zij zijn 3 keer vaker werkloos dan volwassenen en dit neemt alleen maar toe. We spraken met jongeren uit verschillende landen over hoe zij hun toekomst zien en hoe we het tij kunnen keren.
-
Deze Pakistaanse jongeren zijn niet te stoppen, ondanks de lockdownIn veel landen vormen de maatregelen tegen het coronavirus een groter gevaar dan het virus zelf. Zo betekent een lockdown voor veel Pakistanen dat ze geen geld kunnen verdienen. En een dag geen geld, is geen eten op tafel. Jongeren als Maab Fatima trotseren de lockdown en komen in actie om hun gemeenschap te helpen.
-
Betalen voor je Instagram-fotoStel: in januari krijg je plotseling een blauwe enveloppe op de mat. Met een rekening voor al je gedeelde vakantiekiekjes op Instagram, je deelname aan groepsgesprekken op WhatsApp en voor alle Tikkies die je verzond of betaalde na de vrijdagmiddagborrel. Hoe hoog zou bij jou de rekening zijn en zou je er dan nog wel gebruik van maken?
-
Hoe Bengalese jongeren de politiek beïnvloedenHoe kun je politici overtuigen om meer te doen voor jongeren? Met overtuigende verhalen, bedachten de jongeren van Empower Youth for Work in Bangladesh. Niet de minsten kwamen luisteren naar hun pleidooi.
-
Betere toekomst voor BlessingBlessing in Nigeria had voorheen een slecht toekomstperspectief. Dankzij de computertraining voor jongeren uit sloppenwijken zijn haar kansen op de arbeidsmarkt verbeterd.
-
5 tips om jongeren aan het werk te krijgenJongeren willen én kunnen werken. Toch is er wereldwijd geen grotere groep werklozen dan jongeren. Dat moet veranderen!
-
Het onvoorstelbare verhaal van Evelyn (11) en haar zoektocht naar waterHet onvoorstelbare verhaal van Evelyn (11) en haar zoektocht naar water
-
De 5 mooiste vluchtelingenverhalen van het afgelopen jaarOntmoet Muhammed, Yiech, Mohammed, Sonita en de inwoners van Lesbos. Ze komen uit verschillende delen van de wereld en wonen ver bij elkaar vandaan. Toch hebben ze één ding gemeen: ze laten allemaal zien dat iedereen een held kan zijn.
-
Voetballen voor vrede‘Sport zorgt voor meer verbondenheid en vriendschap’, zegt Theogene. Hij is een vredestichter in Rwanda. Een land dat wordt geteisterd door ongelijkheid, spanningen en gewelddadige conflicten. Maar Theogene gaat dit veranderen. Een erhaal van Oxfam Novib.